Hozzávalók:
- 20 dkg paleo liszt: 2/3 lenmagliszt, 1/3 szezámmag pehely
- napraforgómag
- 1 tk. gluténmentes sütőpor
- 1 kk. só
- 1 kk. piros paprika
- 4 egész tojás ("L"-es) felverve
- 1 nagy ek. kacsa v. libazsír
- kb. 1,5 dl víz
A sütőt előmelegítem 180˙C-ra.
Egy kisebb tepsit kikenek zsírral.
A paleolisztet, magokat, fűszereket összekeverem egy tálba,
majd hozzákevergetem a tojást, vizet, zsiradékot.
Könnyű, nedves masszát kell kapni. Megformázom, tepsibe teszem és
sütöm 40 percig, alsó-felső sütésen, de nem légkeveréssel, mert az kiszárítja.
Ha kiveszem, rácson hűtöm, h. alulról is szellőzhessen a tészta.
Ez a kenyér nem annyira tömör, mint a csak lenmaglisztes.
Sokkal lazább, nem olyan száraz, de így kevésbé laktató.